Olajos hal házilag
Hozzávalók:
- 20 dkg pisztráng
- 5 dkg savanyú káposzta
- 10 dkg tejföl
- 1 db vöröshagyma
- 3 db babérlevél
- 3 dl étolaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 4 szelet kenyér
- fekete bors
- só
A vöröshagymát megtisztítjuk, félbevágjuk és felszeleteljük, a kaprot finomra vágjuk, a fokhagymákat összezúzzuk. A pisztrángot előkészítjük, 2 centis csíkokra vágjuk. Egy serpenyőben olajat hevítünk és a hagymát, babérlevelet, fokhagymát és az egész borsot összepirítjuk.
Majd a legkisebb fokozatra állítva a tűzhelyt, beletesszük a halszeleteket is, és 8-10 perc alatt puhára pároljuk. A tejfölt sózzuk, borsozzuk, majd belekeverjük az aprított kaprot.
A kenyérszeleteket megkenjük az ízesített tejföllel, ráhelyezzük a halszeleteket és ráhalmozunk egy kevés savanyú káposztát.