Rakott busa
Hozzávalók:
- 50 dkg busafilé
- 15 dkg bacon
- 1 közepes fej karfiol
- 1 kis doboz tejföl
- 200 ml tejszín
- 15 dkg sajt
- 1 db vöröshagyma
- 1 db újhagyma
- 2 evőkanál napraforgóolaj
- fekete bors
- só
A busafilét nagyjából 1,5×1,5 cm-es kockákra vágjuk. A karfiolt megmossuk és rózsáira bontjuk, majd sós vízben megfőzzük. Közben az újhagymát felkarikázzuk, a bacont felkockázzuk, a vöröshagymát is apróra vágjuk és lereszeljük a sajtot. A vöröshagymát olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a tejszínt, sózzuk és borsozzuk ízlés szerint. Ezután hozzáadjuk a lereszelt sajt felét is. Folyamatos kevergetés mellett hagyjuk, hogy a sajt teljesen felolvadjon. Kész is van a mártás.
A karfiolt egy tepsi aljába helyezzük, ráhalmozzuk a felkockázott halat, a bacont és rákanalazzuk a mártásunkból annyit, hogy jó szaftos legyen. Végül megszórjuk a lereszelt sajttal és a felkarikázott újhagymával. 180 °C-ra előmelegített sütőben körülbelül 30-40 perc alatt készre sütjük.