Rakott busa

Rakott busa

Hozzávalók:

  • 50 dkg busafilé
  • 15 dkg bacon
  • 1 közepes fej karfiol
  • 1 kis doboz tejföl
  • 200 ml tejszín
  • 15 dkg sajt
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db újhagyma
  • 2 evőkanál napraforgóolaj
  • fekete bors

A busafilét nagyjából 1,5×1,5 cm-es kockákra vágjuk. A karfiolt megmossuk és rózsáira bontjuk, majd sós vízben megfőzzük. Közben az újhagymát felkarikázzuk, a bacont felkockázzuk, a vöröshagymát is apróra vágjuk és lereszeljük a sajtot. A vöröshagymát olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a tejszínt, sózzuk és borsozzuk ízlés szerint. Ezután hozzáadjuk a lereszelt sajt felét is. Folyamatos kevergetés mellett hagyjuk, hogy a sajt teljesen felolvadjon. Kész is van a mártás.
A karfiolt egy tepsi aljába helyezzük, ráhalmozzuk a felkockázott halat, a bacont és rákanalazzuk a mártásunkból annyit, hogy jó szaftos legyen. Végül megszórjuk a lereszelt sajttal és a felkarikázott újhagymával. 180 °C-ra előmelegített sütőben körülbelül 30-40 perc alatt készre sütjük.