Egész ponty kukoricával
Hozzávalók:
- 1 kg ponty
- 10 db bébikukorica (konzerv is jó)
- 15 dkg csemegekukorica
- 3 db kaliforniai paprika (sárga-piros-zöld)
- 1 dl olívaolaj
- ½ citrom leve
- 1 evőkanál kapribogyó
- 1 kávéskanál chilipehely
- 1 db lila hagyma
- só
A pontyot megtisztítjuk, fejét levágjuk és mindkét oldalát beirdaljuk. Besózzuk és meghintjük a chilipehellyel.
Ezután betesszük a 200 °C-ra előmelegített sütőbe és 20-30 perc alatt készre sütjük.
A paprikákat megtisztítjuk, majd felkockázzuk, a lila hagymát pedig finomra vágjuk. A kockázott paprikákat és a lila hagymát összeforgatjuk olívaolajjal, a frissen facsart citrom levével és hozzáadjuk a csemegekukoricát is, végül egy csipet sóval elkeverjük.
Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk és megpirítjuk a bébikukoricát is. A halat egy tálra fektetjük, mellé halmozzuk a hagymás csemegekukoricát, végül ráhelyezzük a pirított bébikukoricát.