Ropogós afrikai harcsa céklás bulgurral

Ropogós afrikai harcsa céklás bulgurral

Hozzávalók:

  • 20 dkg afrikai harcsa
  • 10 dkg feta sajt
  • 10 dkg bulgur
  • 1 db újhagyma
  • ½ cékla
  • 15 dkg kukoricaliszt
  • 10 db fekete olívabogyó
  • ½ citrom leve
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • 10 db mentalevél

A bulgurt kevés olajon felhevítjük, megsózzuk, majd két és félszeres vízzel felöntjük és fedő alatt lassú tűzön puhára főzzük. A feta sajtot háromszögekre, a szőlőt és az olívabogyót ketté, a meghámozott nyers céklát gyufaszál vastagságú csíkokra vágjuk. Egy kis tálba belecsavarjuk a fél citrom levét, majd beletépkedjük a mentaleveleket, és folyamatos gyors kevergetés közben hozzácsorgatjuk az olívaolajat.
A megfőtt bulgurhoz hozzáadjuk a karikára vágott újhagymát, olívabogyót, szőlőt és a csíkokra vágott céklát, majd hozzáöntjük a mentás dresszinget és óvatosan összekeverjük.
Az afrikai harcsát fél centiméteres szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk és beleforgatjuk a kukoricalisztbe. Közepes hőmérsékletű olajban oldalanként 3 perc alatt készre sütjük.