Mandulás ünnepi pisztráng

Mandulás ünnepi pisztráng

Hozzávalók:

  • 2 db pisztráng
  • 50 dkg édesburgonya
  • 10 dkg szeletelt mandula
  • 1 db gránátalma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 marék bébispenót
  • 1 marék petrezselyem
  • 1 szál rozmaring
  • 1 db citrom
  • 1 evőkanál étolaj
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • fekete bors

Az édesburgonyát meghámozzuk, félbevágjuk és felszeleteljük. Meglocsoljuk az olajokkal, sózzuk és borsozzuk. A pisztrángot megtisztítjuk, levágjuk a fejét és mindkét oldalát beirdaljuk, szintén sózzuk és borsozzuk. A szeletelt mandulát egy serpenyőben megpirítjuk és a petrezselyemmel együtt a tálalásig félretesszük.
A citromot felkarikázzuk és a hal hasába tesszük a fokhagymával és rozmaringággal. 200 °C-ra előmelegített sütőben a halat a burgonyával együtt nagyjából 20-30 perc alatt készre sütjük.
A megsült halat egy tálra fektetjük. Mellé halmozzuk a sült burgonyát és a spenótot, majd mellétesszük a pucolt gránátalmát is. A halat megszórjuk az előzőleg megpirított mandulával és a petrezselyemmel.