Mandulás ünnepi pisztráng
Hozzávalók:
- 2 db pisztráng
 - 50 dkg édesburgonya
 - 10 dkg szeletelt mandula
 - 1 db gránátalma
 - 5 gerezd fokhagyma
 - 1 marék bébispenót
 - 1 marék petrezselyem
 - 1 szál rozmaring
 - 1 db citrom
 - 1 evőkanál étolaj
 - 1 evőkanál olívaolaj
 - fekete bors
 - só
 
            Az édesburgonyát meghámozzuk, félbevágjuk és felszeleteljük. Meglocsoljuk az olajokkal, sózzuk és borsozzuk. A pisztrángot megtisztítjuk, levágjuk a fejét és mindkét oldalát beirdaljuk, szintén sózzuk és borsozzuk. A szeletelt mandulát egy serpenyőben megpirítjuk és a petrezselyemmel együtt a tálalásig félretesszük.
            A citromot felkarikázzuk és a hal hasába tesszük a fokhagymával és rozmaringággal. 200 °C-ra előmelegített sütőben a halat a burgonyával együtt nagyjából 20-30 perc alatt készre sütjük.
            A megsült halat egy tálra fektetjük. Mellé halmozzuk a sült burgonyát és a spenótot, majd mellétesszük a pucolt gránátalmát is. A halat megszórjuk az előzőleg megpirított mandulával és a petrezselyemmel.
        




