Halhúsleves

Hozzávalók:

  • 30 dkg irdalt pontyfilé
  • 1 kg halcsont
  • 1 póréhagyma
  • 4 fej gomba
  • 2 db burgonya
  • 1 db sárgarépa
  • 3 db babérlevél
  • fekete bors

A póréhagyma zöldjét levágjuk és felkockázunk belőle egy maréknyit, amit félreteszünk. Először az alaplevet készítjük el. A póréhagymát, a gombát és a babérlevelet a halcsonttal együtt egy lábasba tesszük és felöntjük körülbelül 2 liter hideg vízzel, majd sóval és szemesborssal ízesítjük. Fél órán át főzzük. Az így elkészült alaplevet leszűrjük és csak a levet tartjuk meg.
A burgonyát és a répát megtisztítjuk, majd egyforma darabokra vágjuk és hozzáadjuk a leszűrt alapléhez, puhára főzzük. Amikor a zöldségek megfőttek, hozzáadjuk a félretett póréhagyma zöldjét és az irdalt filéket is. Körülbelül 5-7 perc alatt készre főzzük.