Harcsaleves távol-keleti stílusban

Hozzávalók:

  • 20 dkg afrikai harcsafilé
  • 15 dkg shimei gomba
  • 15 dkg rizstészta
  • kevés mangold
  • 1 marék koriander
  • 1 kis db friss chilipaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • ½ db lime
  • gyömbér
  • 5 evőkanál szezámolaj
  • 5 evőkanál szójaszósz
  • fekete bors

Kezdésként az alapanyagokat előkészítjük. A mangoldot megtisztítjuk és felkockázzuk, egy kis darab gyömbért megpucolunk, majd lereszelünk, a fokhagymákat összezúzzuk. Ha ezekkel megvagyunk, az afrikai harcsafilét vékony szeletekre vágjuk. A rizstésztát a csomagoláson szereplő utasítás szerint elkészítjük. Ha kész a tészta, leszűrjük és egy tálba tesszük, majd meglocsoljuk 2 evőkanál szezámolajjal.
Egy serpenyőben 3 evőkanál szezámolajat hevítünk és beletesszük a fokhagymát, a reszelt gyömbért, a felkarikázott chilit és a megtisztított gombákat, majd enyhén megpirítjuk. Ha megpirult, felöntjük 7 dl vízzel. Ha felforrt, beletesszük a halszeleteket és 5 perc főzés után hozzáadjuk a mangoldot és a szójaszószt, majd további 5 perc alatt készre főzzük. Az elkészült levest a tésztára szedve tálaljuk.