Harcsaleves marseille-i módra
Hozzávalók:
- 20 dkg afrikai harcsafilé
- 20 dkg süllő
- 1 db paradicsom
- 2 db közepes méretű burgonya
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- ½ szál póréhagyma
- 3 szelet baguette
- 2 db babérlevél
- 1 teáskanál egész fekete bors
- 1 csipet sáfrány
- 4 evőkanál olívaolaj
- 1 szál friss kapor vagy 1 evőkanál szárított kapor
- só
Először egy serpenyőben kevés olívaolajon megpirítjuk a kenyérszeleteket, majd előkészítjük a zöldségeket és a halfilét. A burgonyákat megtisztítjuk és felvágjuk körülbelül 2×2 cm-es nagyságú kockákra. A meghámozott paradicsomot is felkockázzuk, a fokhagymákat összezúzzuk, a vöröshagymát finomra vágjuk. A halfiléket nagyjából 2 cm széles csíkokra vágjuk fel.
Kevés olajon a vöröshagymát, a fokhagymát és a paradicsomot megpároljuk, majd hozzáadjuk a burgonyát, a kaprot és a sáfrányt, végül a felkarikázott póréhagymát. Ízesítsük sóval, egész fekete borssal, babérlevéllel és öntsük fel 7-10 dl vízzel. Ha minden puhára főtt, adjuk hozzá a felcsíkozott halat és 5-7 perc alatt főzzük készre. Az elkészült levest a pirított kenyérszeletekkel tálaljuk.