Harcsaleves marseille-i módra

Hozzávalók:

  • 20 dkg afrikai harcsafilé
  • 20 dkg süllő
  • 1 db paradicsom
  • 2 db közepes méretű burgonya
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • ½ szál póréhagyma
  • 3 szelet baguette
  • 2 db babérlevél
  • 1 teáskanál egész fekete bors
  • 1 csipet sáfrány
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 szál friss kapor vagy 1 evőkanál szárított kapor

Először egy serpenyőben kevés olívaolajon megpirítjuk a kenyérszeleteket, majd előkészítjük a zöldségeket és a halfilét. A burgonyákat megtisztítjuk és felvágjuk körülbelül 2×2 cm-es nagyságú kockákra. A meghámozott paradicsomot is felkockázzuk, a fokhagymákat összezúzzuk, a vöröshagymát finomra vágjuk. A halfiléket nagyjából 2 cm széles csíkokra vágjuk fel.
Kevés olajon a vöröshagymát, a fokhagymát és a paradicsomot megpároljuk, majd hozzáadjuk a burgonyát, a kaprot és a sáfrányt, végül a felkarikázott póréhagymát. Ízesítsük sóval, egész fekete borssal, babérlevéllel és öntsük fel 7-10 dl vízzel. Ha minden puhára főtt, adjuk hozzá a felcsíkozott halat és 5-7 perc alatt főzzük készre. Az elkészült levest a pirított kenyérszeletekkel tálaljuk.