Erdélyi korhely halászlé pontypatkóval
Hozzávalók:
- 2 db pontypatkó
- 400 g halcsont, fej, farok vagy apróbb halak
- 100 g kolbász
- 50 g szalonna
- 100 g savanyú káposzta
- 100 g tejföl
- vöröshagyma, liszt
- babérlevél, fokhagyma, fűszerpaprika
A halcsontot, fejet, farkat vagy apróbb halakat hideg vízben felrakjuk főni, majd 45 perc forralás után elkészítjük a rántást a következő módon. A szalonna kiolvadt zsírján vöröshagymát pirítunk körülbelül 2 gerezd apróra vágott fokhagymával és a liszttel, végül hozzáadjuk a fűszerpaprikát. A sűrű rántást hozzáöntjük a leveshez, amelybe beletesszük az átmosott káposztát és a kolbászkarikákat is. Beletesszük a halpatkókat, és 15 perc főzés után hőkiegyenlítéssel hozzáadjuk a tejfölt is.