Panko morzsában sült pontypatkó hercegnőburgonyával és tejfölös uborkasalátával

Hozzávalók:

  • 2 db pontypatkó / fő
  • 100 g liszt
  • 5 db tojás
  • 100 g panko morzsa
  • 1 db uborka
  • 5 evőkanál ecet
  • 3 evőkanál cukor
  • tejföl, burgonya
  • vaj, 250 ml étolaj

A rózsákra szedett karfiolt és a kockára vágott burgonyát sós vízben puhára főzzük, majd kevés főzőlével és a vajjal krémesre pürésítjük. A süllőt beirdaljuk, sózzuk és beolajozzuk, a hasába friss kakukkfüvet és fokhagymaszeleteket teszünk. Az így előkészített halat tűzálló edényben 180 fokon 20 perc alatt készre sütjük. A sült halat egyben tálaljuk és karfiolos burgonyapürével kínáljuk.