Egész ponty kukoricával

Egész ponty kukoricával

Hozzávalók:

  • 1 kg ponty
  • 10 db bébikukorica (konzerv is jó)
  • 15 dkg csemegekukorica
  • 3 db kaliforniai paprika (sárga-piros-zöld)
  • 1 dl olívaolaj
  • ½ citrom leve
  • 1 evőkanál kapribogyó
  • 1 kávéskanál chilipehely
  • 1 db lila hagyma

A pontyot megtisztítjuk, fejét levágjuk és mindkét oldalát beirdaljuk. Besózzuk és meghintjük a chilipehellyel.
Ezután betesszük a 200 °C-ra előmelegített sütőbe és 20-30 perc alatt készre sütjük.
A paprikákat megtisztítjuk, majd felkockázzuk, a lila hagymát pedig finomra vágjuk. A kockázott paprikákat és a lila hagymát összeforgatjuk olívaolajjal, a frissen facsart citrom levével és hozzáadjuk a csemegekukoricát is, végül egy csipet sóval elkeverjük.
Egy serpenyőben olívaolajat hevítünk és megpirítjuk a bébikukoricát is. A halat egy tálra fektetjük, mellé halmozzuk a hagymás csemegekukoricát, végül ráhelyezzük a pirított bébikukoricát.