Zöldfűszeres kéregben sült pisztráng zöldborsópürével

Zöldfűszeres kéregben sült pisztráng zöldborsópürével

Hozzávalók:

  • 20 dkg pisztrángfilé
  • 20 dkg zöldborsó
  • 10 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 10 dkg panko morzsa
  • 1 db alma
  • ½ citrom
  • 1 szál zeller
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 3 dl napraforgóolaj
  • 10 dkg vaj
  • 1 marék menta
  • 1 marék petrezselyem
  • 1 marék bazsalikom
  • 1 marék rozmaring
  • 1 marék kakukkfű
  • fekete bors

Az almát megtisztítjuk és vékony szeletekre vágjuk, majd meglocsoljuk a citrom levével, hogy ne barnuljanak meg. A zellerszárat megmossuk és vékonyan felszeleteljük, a zöldfűszereket megmossuk és a menta kivételével finomra vágjuk.
A panko morzsához keverjünk hozzá egy csipet sót, egy csipet őrölt borsot, tegyük hozzá a finomra vágott fűszereket és a végén 3 evőkanál étolajat. A halat sózzuk és borsozzuk, majd forgassuk lisztbe, ezután a felvert tojásba, végül a zöldfűszeres morzsába.
Egy edényben 1 evőkanál étolajat hevítsünk és öntsük rá a zöldborsót, pár percig pároljuk, majd sózzuk és öntsük fel annyi vízzel, ami ellepi. Ha megpuhult a borsó, leszűrjük, majd tegyük turmixgépbe és adjuk hozzá a vajat. Pürésítsük és ízesítsünk utána, ha szükséges.
Ezután a bepanírozott halakat süssük ki és már tálalhatjuk is. Egy tálkában összeforgatjuk a felszeletelt almát és zellert egy kevés olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk és ezt a keveréket tesszük a kirántott hal mellé.