Zöldfűszeres kéregben sült pisztráng zöldborsópürével
Hozzávalók:
- 20 dkg pisztrángfilé
- 20 dkg zöldborsó
- 10 dkg liszt
- 2 db tojás
- 10 dkg panko morzsa
- 1 db alma
- ½ citrom
- 1 szál zeller
- 2 evőkanál olívaolaj
- 3 dl napraforgóolaj
- 10 dkg vaj
- 1 marék menta
- 1 marék petrezselyem
- 1 marék bazsalikom
- 1 marék rozmaring
- 1 marék kakukkfű
- fekete bors
- só
Az almát megtisztítjuk és vékony szeletekre vágjuk, majd meglocsoljuk a citrom levével, hogy ne barnuljanak meg. A zellerszárat megmossuk és vékonyan felszeleteljük, a zöldfűszereket megmossuk és a menta kivételével finomra vágjuk.
A panko morzsához keverjünk hozzá egy csipet sót, egy csipet őrölt borsot, tegyük hozzá a finomra vágott fűszereket és a végén 3 evőkanál étolajat. A halat sózzuk és borsozzuk, majd forgassuk lisztbe, ezután a felvert tojásba, végül a zöldfűszeres morzsába.
Egy edényben 1 evőkanál étolajat hevítsünk és öntsük rá a zöldborsót, pár percig pároljuk, majd sózzuk és öntsük fel annyi vízzel, ami ellepi. Ha megpuhult a borsó, leszűrjük, majd tegyük turmixgépbe és adjuk hozzá a vajat. Pürésítsük és ízesítsünk utána, ha szükséges.
Ezután a bepanírozott halakat süssük ki és már tálalhatjuk is. Egy tálkában összeforgatjuk a felszeletelt almát és zellert egy kevés olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk és ezt a keveréket tesszük a kirántott hal mellé.