Chilis afrikai harcsaragu barna rizzsel
Hozzávalók:
- 20 dkg afrikai harcsafilé
- ½ kg halcsont
- 10 dkg barna rizs
- 1,5 dl kókusztej
- 1 db újhagyma
- ½ póréhagyma
- ujjnyi gyömbér
- 1 evőkanál currypor
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 db chilipaprika
- fekete bors
- só
Egy serpenyőben közepes hőmérsékleten enyhén megpirítjuk a barna rizst, felöntjük két és félszer annyi vízzel, majd puhára főzzük.
Közben elkészítjük az alaplevet. Ehhez a halcsontokat hideg vízben feltesszük főzni a póréhagymával, sóval és egész fekete borssal. Forrástól számított 30 perc múlva leszűrjük, a levet később felhasználjuk.
A halfilét felszeleteljük 2,5 centis szeletekre, a chilit felkarikázzuk. A gyömbért megtisztítjuk és felvágjuk vékony szeletekre, majd a fokhagyma gerezdeket összezúzzuk.
Egy serpenyőben olajat hevítünk, megpároljuk rajta a gyömbért és a chilit. Hozzáadjuk a curryport és a zúzott fokhagymát. 2-3 perc pirítás után hozzáadunk 5 dl alaplevet és a kókusztejet is. 5 percig főzzük, majd beletesszük a felszeletelt halfiléket. 8-10 perc alatt, közepes hőmérsékleten készre főzzük és tálalhatjuk is!