Füstölt pisztrángpástétom
Hozzávalók:
- 15 dkg füstölt pisztráng
- 2 szelet barna kenyér
- 1 doboz Philadelphia sajtkrém
- 1 db zöldalma
- 1 db újhagyma
- 1 db lila hagyma
- 1 evőkanál kapribogyó
- 1 teáskanál dijoni magos mustár
- ½ citrom leve
- 1 szál kapor
- 2 evőkanál olívaolaj
- fekete bors
- só
A halat apró kockákra vágjuk, az almát meghámozzuk és szintén felkockázzuk. A lila hagymát megtisztítjuk és finomra szeleteljük, majd az újhagymát megpucoljuk és vékonyan felkarikázzuk. A kaprot megmossuk és finomra vágjuk.
Egy tálba tesszük a halat, az almát, a krémsajtot, a lila hagymát, a kapribogyót és az újhagymát. Meghintjük kaporral, hozzáadjuk a mustárt, az olívaolajat és a fél citrom levét. Sózzuk és borsozzuk, majd finom mozdulatokkal összekeverjük. Pirítóssal kínáljuk!