Füstölt pisztrángpástétom

Füstölt pisztrángpástétom

Hozzávalók:

  • 15 dkg füstölt pisztráng
  • 2 szelet barna kenyér
  • 1 doboz Philadelphia sajtkrém
  • 1 db zöldalma
  • 1 db újhagyma
  • 1 db lila hagyma
  • 1 evőkanál kapribogyó
  • 1 teáskanál dijoni magos mustár
  • ½ citrom leve
  • 1 szál kapor
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • fekete bors

A halat apró kockákra vágjuk, az almát meghámozzuk és szintén felkockázzuk. A lila hagymát megtisztítjuk és finomra szeleteljük, majd az újhagymát megpucoljuk és vékonyan felkarikázzuk. A kaprot megmossuk és finomra vágjuk.
Egy tálba tesszük a halat, az almát, a krémsajtot, a lila hagymát, a kapribogyót és az újhagymát. Meghintjük kaporral, hozzáadjuk a mustárt, az olívaolajat és a fél citrom levét. Sózzuk és borsozzuk, majd finom mozdulatokkal összekeverjük. Pirítóssal kínáljuk!