Görög fűszeres afrikai harcsa pitával

Görög fűszeres afrikai harcsa pitával

Hozzávalók:

  • 20 dkg afrikai harcsafilé
  • 2 db pita
  • 3 db koktélparadicsom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívabogyó
  • 10 dkg kígyóuborka
  • ½ citrom leve
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 10 dkg görög joghurt
  • 10 levél friss bazsalikom
  • 1 kávéskanál koriandermag
  • 1 kávéskanál oregánó
  • 1 kávéskanál őrölt római kömény
  • fekete bors

A kígyóuborkát megtisztítjuk és hosszában 6 felé vágjuk, majd felaprítjuk 1 centis darabokra, a koktélparadicsomokat pedig megmossuk és cikkekre vágjuk. A koriandermagot mozsárban összezúzzuk, összekeverjük a római köménnyel és az oregánóval. A halfiléket sózzuk, borsozzuk, majd az előzőleg elkészített fűszerkeverékkel megszórjuk.
A bazsalikomot megmossuk, apróra vágjuk, összekeverjük 1 evőkanál olívaolajjal és a fél citrom kifacsart levével. Ezután a pitákat egy serpenyőben megpirítjuk és tálalásig félretesszük.
Egy serpenyőben 2 evőkanál olajat hevítünk és készre sütjük benne a halakat, oldalanként nagyjából 4-4 perc alatt. A görög joghurtot összekeverjük a zúzott fokhagymával és a sóval.
A pirított pitát megkenjük a görög joghurttal, rátesszük a halat és ráhalmozzuk a friss zöldségeket, majd az olívabogyót, végül meglocsoljuk a bazsalikomos dresszinggel.