Egész süllő langyos majonézes burgonyasalátával

Egész süllő langyos majonézes burgonyasalátával

Hozzávalók:

  • 1 nagy süllő
  • 50 dkg burgonya
  • 5 evőkanál majonéz
  • 10 dkg tejföl
  • 1 db újhagyma
  • ½ citrom leve
  • 10 dkg vaj
  • 1 dl olívaolaj
  • fekete bors

A halat megtisztítjuk, fejét levágjuk és mindkét oldalát beirdaljuk, majd sózzuk, borsozzuk és beolajozzuk. Az újhagymát felkarikázzuk és tálalásig félretesszük. A burgonyát héjában megfőzzük, majd meghámozzuk és kockákra vágjuk. Egy serpenyőben vajat és olajat habzásig hevítünk, majd megpirítjuk rajta a burgonyát.
Egy tálban a majonézt elkeverjük a tejföllel, a citrom levével, majd sóval és borssal ízesítjük. A halat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és a 200 °C-ra előmelegített sütőben nagyjából 20-30 perc alatt készre sütjük.
A megsült halat egy tálra fektetjük, mellé szedjük a langyos pirított burgonyát, rákanalazzuk az ízesített majonézt, végül meghintjük a felkarikázott újhagymával.