Édesburgonyás halleves
Hozzávalók:
- 10 dkg irdalt ponty filé
- 20 dkg halcsont
- 2 db babér levél
- 10 dkg édesburgonya
- 1 dl kókusztej
- kapor
- zellerszár
- fekete bors
- só
A halcsontot felrakjuk 1,5 liter hideg vízben főni. Ha felforrt,beletesszük a babérlevelet,a borsot és a zellerszárat. 20 percig főzzük közepes lángon, majd leszűrjük. Az alapléből kimérünk 4 dl-t,és hozzáadjuk a kókusztejet. Lassan tovább főzzük a felszeletelt édesburgonyával. Amikor megfőtt a burgonya,beletesszük a vékonyra szeletelt halat,és 2-3 perc főzés után elzárjuk. A megmaradt alaplevet lefagyaszthatjuk – más ételek elkészítéséhez, ízesítéshez is használhatjuk a későbbiekben