Pontypatkó rukkolával és kovászos uborkával

Hozzávalók:

  • 10 dkg liszt
  • 2 evőkanál fűszerpaprika
  • 1 csomag rukkola
  • 4 db kovászos uborka
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 db citrom

Első lépésként előkészítjük a halat. A pontypatkókat besózzuk és 20 percre a hűtőbe helyezzük. A lisztet elkeverjük a fűszerpaprikával, majd beletesszük a halakat és többször megforgatjuk benne, hogy mindenhol rátapadjon a halhúsra a lisztes keverék. Közepes hőmérsékletű olajban oldalanként 4-5 percig aranybarnára sütjük. A citrom levét elkeverjük az olívaolajjal, valamint a vékonyra szeletelt kovászos uborkával és a jól megmosott rukkolával. Ezzel a különleges körettel kínáljuk a halat. Érdemes kipróbálni!