Pontypatkó rukkolával és kovászos uborkával
Hozzávalók:
- 10 dkg liszt
- 2 evőkanál fűszerpaprika
- 1 csomag rukkola
- 4 db kovászos uborka
- 4 evőkanál olívaolaj
- 1 db citrom
- Só
Első lépésként előkészítjük a halat. A pontypatkókat besózzuk és 20 percre a hűtőbe helyezzük. A lisztet elkeverjük a fűszerpaprikával, majd beletesszük a halakat és többször megforgatjuk benne, hogy mindenhol rátapadjon a halhúsra a lisztes keverék. Közepes hőmérsékletű olajban oldalanként 4-5 percig aranybarnára sütjük. A citrom levét elkeverjük az olívaolajjal, valamint a vékonyra szeletelt kovászos uborkával és a jól megmosott rukkolával. Ezzel a különleges körettel kínáljuk a halat. Érdemes kipróbálni!