HalPéntek Halboltok Éttermek Receptek

A burgonyát héjában megfőzzük–a főzővízbe tegyünk sót és 1 db babérlevelet. Haelkészült,hámozzukmeg,vágjuk fel,és habzó vajon serpenyőbenpirítsuk meg mindenoldalát. A tojássárgáját keverjükkia mustárral,acitrom levével, sóval ésa feketeborssal,és lassan,vékony sugárban kezdjükelhozzáönteni az olajat folyamatos kevergetés mellett. Addigkeverjük,amíg fel nem veszi az összes olajat,és egynemű nem lesza házi majonézünk.

A pontypatkót panírozzukbehagyományos módon, de utolsó lépésként használjunkpankomorzsát.

Bő olajban, közepes hőmérsékletes süssükaranybarnára.Tálaláskor a halat, a burgonyát és a majonézt szedjük egy tálra.Kínáljunkhozzá cornichontvagy hagyományos csemegeuborkát.