Az újburgonyát megtisztítjuk, lemossuk, lábosba tesszük, megsózzuk. Ízlés szerint fűszerezzük borssal, babérlevéllel, kakukkfűvel, majd annyi vajat és vizet teszünk rá, hogy ellepje. Alacsony lángon puhára pároljuk. A spárgát megtisztítjuk, sós, citromleves, cukros lében puhára pároljuk.
Az amurszeleteket 3-5 milliméterenként bőrig beirdaljuk, besózzuk, 3 órát állni hagyjuk. Felhevítünk egy serpenyőt, a halszeleteket bőrös felükön kezdve, kevés olajjal arany barnára pirítjuk. A filé szeleteket csak a sütés végén fordítjuk meg, a másik oldalát is még egy percet sütjük, vigyázva arra, nehogy kiszáradjon.
Forrón tálaljuk, tehetünk mellé még hollandi mártást is, amely remekül harmonizál a spárgával és a hallal egyaránt.