HalPéntek Halboltok Éttermek Receptek

 

Egy nagy serpenyőt kibélelünk alufóliával, majd rászórjuk a rizst, a cukrot és a teafüvet.

A tetejére rácsot helyezünk és rátesszük az olajjal vékonyan bekent, sózott halfilét.

Lefedjük és körbefóliázzuk az edényt légmentesen, amennyire csak lehet, így tulajdonképpen füstöljük a halat.

A serpenyőt 5-6 percig hevítjük közepes hőmérsékleten, ezalatt a hal átveszi az aromákat. Levesszük a rácsról és grillezésig félretesszük.

A körtét felszeleteljük, a zellerszárból hámozó segítségével vékony szeleteket húzunk.

Az olívaolajat kikeverjük a lime levével, majd összekeverjük a zellerrel, a körteszeletekkel és a tetszés szerinti salátakeverékkel.

A halat tálalás előtt még oldalanként 4-4 percig grillezzük, majd a zöldségekkel tálaljuk, dióval díszítjük.