Egy nagy serpenyőt kibélelünk alufóliával, majd rászórjuk a rizst, a cukrot és a teafüvet.
A tetejére rácsot helyezünk és rátesszük az olajjal vékonyan bekent, sózott halfilét.
Lefedjük és körbefóliázzuk az edényt légmentesen, amennyire csak lehet, így tulajdonképpen füstöljük a halat.
A serpenyőt 5-6 percig hevítjük közepes hőmérsékleten, ezalatt a hal átveszi az aromákat. Levesszük a rácsról és grillezésig félretesszük.
A körtét felszeleteljük, a zellerszárból hámozó segítségével vékony szeleteket húzunk.
Az olívaolajat kikeverjük a lime levével, majd összekeverjük a zellerrel, a körteszeletekkel és a tetszés szerinti salátakeverékkel.
A halat tálalás előtt még oldalanként 4-4 percig grillezzük, majd a zöldségekkel tálaljuk, dióval díszítjük.